Hieronta

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on kehitetty klassisesta hieronnasta soveltuvaksi erityisesti urheilijoiden tarpeisiin. Se on yksi merkittävä osa lihashuoltoa venyttelyn, ravinnon ja levon lisäksi. Hieronnan tavoitteet myötäilevät urheilijan kullekin harjoitus- tai kilpailukaudelle asettamia tavoitetta.

Hieronta auttaa rentoutumaan ja keskittymään tulevaan harjoitukseen tai kilpailuun sekä parantaa suorituskykyä, mahdollistaen paremman irtiottokyvyn. Hieronnan avulla lisätään myös kilpailuvalmiutta. Urheiluhieronta pitää sisällään kaikki ne toimenpiteet, joiden avulla edistetään rasituksesta palautumista ja vammojen ennaltaehkäisyä sekä jälkihoitoa. Näin turvataan lihasten optimaalinen suorituskyky rasituksessa ja levossa sekä lihasten häiriötön kehittyminen eri harjoituskausilla.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on pehmytkudoksiin kohdistuvaa käsittelyä. Sitä voidaan tehdä sivelemällä, hankaamalla, pusertelemalla, täristämällä tai erilaisin taputuksin.

Hierottaessa huomioidaan asiakkaan elämäntilanne kokonaisvaltaisesti. Klassinen hieronta on erittäin hyvä hoitomuoto työperäisten vaivojen ja kipujen hoitoon, heikentyneen verenkierron ja aineenvaihdunnan vilkastuttamiseen sekä rentoutukseen.

Imukuppihieronta/kuivakuppaus

Imukuppihieronnassa käytetään osittaista tyhjiötä erikoismuotoiluilla kumikupeilla kehon eri pisteissä tai vyöhykkeissä. Imukupeilla aikaansaadaan ainutlaatuinen alipaine pehmytkudokseen. Kuppeja liikuttamalla mahdollistetaan imukuppihieronta. Sen käyttöaiheita ovat esimerkiksi lihasjännitykset, aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointi sekä verenkierron vilkastuminen. Koska se poistaa kuona-aineita ja nesteitä, se myös vaikuttaa kosmeettiseen selluliittiin tasoittavasti. Imukupeilla voidaan myös käsitellä kipu- ja akupisteitä. Lisäksi sen on koettu olevan oiva lisä urheilusuoritusten jälkeisessä lihashuollossa.

 

© OMT-Fysioterapia Huttunen, Pirkkalaistori 1, 2.krs, Nokia. Puh. 045 3186468