Akupunktio

Akupunktiota käytetään sellaisenaan tai fysioterapian yhteydessä pääasiassa kivun lievittämiseen ja jännittyneen lihaksen rentouttamiseen. Neulojen avulla aktivoidaan reseptoreja ja tuntosäikeitä, A-delta- ja C-säikeitä, jotka ovat osallisena kiputuntemuksessa. Akupunktio vaikuttaa kipualueella paikallisesti muun muassa lisäämällä verenvirtausta kudoksissa, jonka seurauksena lihas rentoutuu. Keskushermoston kemialliset välittäjäaineet, endorfiinit, ovat tehokkaasti mukana kivunlievityksessä ja akupunktiolla näiden välittäjäaineiden vapautuminen tehostuu.


Akupunktiota voidaan käyttää missä tahansa kehon osassa hyödyntämällä akupunktiopisteitä. Akupisteet sijaitsevat meridiaaneilla, jotka yhdistävät niitä toisiinsa.Neulojen välillä on mahdollista käyttää sähköä. Käyttämämme steriilit kertakäyttöiset akupunktioneulat on valmistettu ruostumattomasta kirurgisesta teräksestä.

Tyypillisimpiä akupunktion käyttökohteita ovat päänsärky (migreeni), niska-hartiaseudun kipu, selkäkivut ja iskias vaivat. Myös leukanivelalueen kiputilat ja erilaiset jänteentulehdukset, kuten tenniskyynärpää ja akillesvaivat reagoivat akupunktioon hyvin.


500x500